nedjelja, 4. siječnja 2009.

Novi izmjenjivi objektiv za Four Thirds Sustav


Kao i ostali proizvodi ZUIKO DIGITAL linije, ovaj novi objektiv je precizno izrađen kako bi se maksimizirao potencijal D-SLR senzora. Ovaj svjetlosno jak i fleksibilan novi zoom objektiv garantira superiornu kvalitetu te ima cirkularnu dijafragmu otvora objektiva kako bi se poboljšao izgled zamućenja koji je ključna prednost dizajna objektiva velikog otvora.
Pošto je razvijen kao nasljednik ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 objektiva koji je bio omiljen među naprednim amaterima i profesionalnim korisnicima, novi ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8–3.5 II podržava brzi kontrastni AF kako bi razveselio sve kreativne fotografe. U kombinaciji s najnovijim Olympusovim D-SLR fotoaparatom - E-30, novi brzi kontrastni AF ovog objektiva omogućava fotografima predpregled novih efekata, umjetničkih filtera, u realnom vremenu uz prednosti Live View funkcije koja je inače karakteristična za kompaktne digitalne fotoaparate.
Kompaktna veličina, visoka kvaliteta slike i oštrina pri 1:2.8 otvoru objektiva postiže se optimalnim rasporedom 3 asferična i 4 fiksna elementa objektiva. Rezultat je novi standard oštrine i kontrasta s minimalnim aberacijama za superiorne performanse duž cijelog raspona zooma.
Novi objektiv koristi plutajući mehanizam za izoštravanje s izvrsnim performansama od beskonačnosti sve do minimalne udaljenosti izoštravanja. Pokazujući minimalne aberacije čak i pri velikim blizinama, ima minimalnu udaljenost izoštravanja od samo 22 cm kroz cijeli raspon. Bez obzira na uvjete, vanjski su mu sklopovi zapečaćeni kako bi osigurao dovoljno visoke standarde otpornosti na prašinu i zapljuskivanje te kako bi mogao podnijeti i najteže zahtjeve profesionalnih korisnika.
Sa svojim svestranim zoomom, ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 II je idealan izbor za veliki broj situacija. Za kreativni efekt, fotografi mogu uživati u preuveličanim perspektivama koje su zaštitni znak širokokutnog snimanja. A kada je riječ o snimanju zapanjujućih detalja, novi objektiv ima u sebi dovoljno telefotografske snage da zumira glavni objekt snimanja kao da ga se snima iz neposredne blizine.
Objektiv ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 II (28-108mm)– glavne karakteristike:
• Kompatibilnost sa kontrastnim AF• Puni sastav karakteristika koje podupiru kreativnu fotografiju • Cirkularna dijafragma otvora objektiva• Najbliža udaljenost izoštravanja od 22cm duž cijelog raspona zooma • Svjetlosno jak 3.9x širokokutni standardni zoom • 3 asferična elementa objektiva za izvrsnu kvalitetu • Otporan na prašinu i zapljuskivanje

Nema komentara:

Objavi komentar